Herluf Skjerning Larsen

Herluf Skjerning Larsen

BilledkunstRønne30. maj 2019, 01. juni 2019, 02. juni 2019

Deltager nr. 4.

Herluf er et multimenneske. Billedmager, spillemand og livskunstner. Det sidste fordi det er nødvendigt, det mellemste fordi han har talent og synes det er sjovt, det første fordi han ikke kan lade være: det er simpelthen livsnødvendigt for Herluf at udtrykke sig i billeder.

Herluf er uddannet porcelænsmaler på Den Kgl. Porcelænsfabrik og har studeret malerkunst på Kunstakademiet i København.
Der-ud-over er Herluf kunstpædagog og uddannet grafisk designer.

Herluf har undervist i billedkunst på skoler og gymnasier, han har illustreret bøger og arbejdet som illustrator på Zoologisk Museum. MEN uanset hvordan Herluf har skaffet sig de nødvendige midler til det daglige brød, så har han altid malet.
Det er og bliver maleriet, der er omdrejningspunktet i Herlufs liv.

Det er ved at udtrykke sig i billeder, at Herluf prøver at fange tilværelsen, og det er ved at opleve Herlufs billeder, vi andre kan lære ham at kende.

Herluf har selv fortalt, at når han starter på et billede, har han naturligvis en ide, men han ved aldrig, hvor han ender. Under processen lever billedet sit eget liv, og Herluf må opdage og indfange de muligheder, der dukker op. Med kyndig hånd, med sans for form, farve og rytme, med fantasi og sans for symbolsprog komponerer Herluf den historie eller den ide, billedet bliver udtryk for.

Ikke overraskende henter Herluf inspiration i musikken, men også mytologien og naturen er blandt de emner, Herluf bearbejder.

Humor og glæde, undren og en masse dyr findes i Herlufs billedverden.

Praktisk info

Sted

Skarpegade 6, 3700 Rønne

Dato

30. maj 2019, 01. juni 2019, 02. juni 2019

Tidspunkt

11.00-16.00, fredag lukket

Web

Kategorier

Billedkunst

Bemærkninger