Containerjuvelen

Containerjuvelen

Smykker, andetSvanekeHele Kunstrunden

Deltager nr. 3.

Containerjuvelen har åbnet i Svaneke. Efter 23 år i København er kunstneren Gitte Helle nu rykket østpå til Svaneke med sit galleri, og sin guitarbyggende mand.

Gitte Helle dannede i 90erne fortrop for det, der er i dag er kendt som skrotkunst. Det hele begyndte med finurlige og humoristiske smykker, som også har vakt opsigt internationalt. Siden da har Gitte Helle løbende udviklet sit univers, så det nu omfatter lamper af gamle kopper, skulpturer af kgl. porcelænsfigurer, grafik, smykker, brugsgenstande og meget mere.

Fra København til Bornholm Livet og kunsten har bragt Gitte Helle rundt på de fleste af klodens kontinenter. Hun har udstillet sine ting i bl.a. Canada, USA, Island, Letland, Rusland, Frankrig, Tyskland og England og forhandlet dem på både Louisiana og Arken.

At jeg nu har mit udgangspunkt i Svaneke, i det tidligere Peters Keramik i Nansensgade, er et nyt højdepunkt for mig. For det første er det kunstnerisk inspirerende at mærke vekselvirkningen mellem intensiteten om sommeren og roen og fordybelsen om vinteren. Og for det andet fordi jeg nu har fået 400 m2 at boltre mig på. Det inspirerer mig selvfølgelig kolossalt. Og jeg synes, at jeg har fået indrettet mit galleri og værksted, så det er en invitation til både lokale og turister til at se på gamle, mærkelige objekter på en ny og kærlig måde og bære dem med sig ud i nutiden”, slutter Gitte Helle.

Praktisk info

Sted

Nansensgade 4, 3740 Svaneke

Dato

Hele Kunstrunden

Tidspunkt

11.00-16.00

Web

Kategorier

Smykker, andet

Bemærkninger

Kunstneren har doneret et værk til Team Rynkeby Kunstauktion lørdag 12. maj - læs mere her.