BANKEN, Jo Dam Kærgaard

BANKEN, Jo Dam Kærgaard

Billedkunst, SkulpturGudhjemHele Kunstrunden

Deltager nr. 35.

Billedkunstner Jo Dam Kærgaard inviterer indenfor i BANKEN i Gudhjem i Bornholms Kunstrunde.

Og det er netop i den tidligere Sparekasse i Gudhjem, kunstneren har indrettet værksted og galleri. I 2013 fik Jo Dam Kærgaard fast base på Bornholm, og med gips, træ, ler, farver og tryk, arbejdede hun sig myreflittigt ind i en magisk realisme.

”Jeg blev sparket op i de højeste luftlag og ned til de underjordiske, på én gang. Bornholm er ganske simpelt uudgrundelig, og nærværet af hav og høj horisont går i blodet.”

Bornholm var ikke uudforsket før øen blev fast base. I 2005 skabte Jo Dam Kærgaard sammen med sin mand, Steffen Brandt, udstillingen ”25 vandringer i Høsts fodspor” til Oluf Høst museet. I de følgende år blev det, udover Jo Dam Kærgaards øvrige kunstneriske virke, til 3 kogebøger bygget over en opskriftsamling, som Oluf Høsts hustru, Hedvig, havde efterladt sig. I 2018 arbejder Jo og Steffen, gennem hele året, igen på et projekt til en særudstilling i Oluf Høst museet i 2019.

”Det overvældende har været, hvor stor forskel der er på at være tilrejsende, og være umiddelbart inspireret, til at være fastboende på øen. Det skaber en konstant voksende kilde af mulige måder at omsætte de mange daglige indtryk på.”

I 2015-18 har Jo Dam Kærgaard, som deltager og kurator, været aktuel med en lang række udstillinger og projekter på Bornholm med professionelle kunstnere fra eller med tilknytning til øen. I Bornholms Kunstrunde vil man kunne opleve værker fra Jo Dam Kærgaards egen hånd ­­­i BANKEN i Gudhjem.

Praktisk info

Sted

BANKEN, Brøddegade 6, 3760 Gudhjem

Dato

Hele Kunstrunden

Tidspunkt

11.00-16.00

Web

Kategorier

Billedkunst, Skulptur

Bemærkninger

Kunstneren har doneret et værk til Team Rynkeby Kunstauktion lørdag 12. maj - læs mere her.