Kunst på Bornholm

Kunst på Bornholm

Bornholm kom for alvor på landkortet som hjemsted for billedkunst med de såkaldte Bornholmermalere i begyndelsen af 1900-tallet.

Kunstnere som Karl Isakson, Edvard Weie, Oluf Høst, Olaf Rude, Kræsten Iversen og Niels Lergaard indtog scenen på Bornholm, nogle hele året, men de fleste på sommerophold. Bornholmermalerne kom til at præge hele det danske kunstliv med introduktion af nye europæiske strømninger, særlig inspireret af fransk kunst. 

Efter 2. verdenskrig og op gennem resten af 1900-tallet har billedhuggere som Ole Christensen, Søren Georg Jensen og Jørgen Haugen Sørensen taget afsæt både i øens naturlige materiale – granit, men også i de præfabrikerede former i ler fra fabrikationen på Rabækkeværket.

På Bornholms Kunstmuseum er der en stor samling af kunst med tilknytning til øen - fra de tidlige landskabsbilleder og frem til nutidens værker. Et besøg på museet hører selvfølgelig med, når man besøger Kunstrunden.

Mange af vore dages aktive kunstnere udstiller og arbejder i gallerierne og værkstederne, hvor man kan møde dem og få en snak.

Hop til programsiden og find de billedkunstnere, skulptører og udstillinger, som indgår i Kunstrunden