Christina Lind

Christina Lind

Keramik, Smykker, andetHasleHele Kunstrunden
Se Min kunstrunde

Christina Lind er Café-indehaver og autodidakt kunsthåndværker. I 10 år har hun om sommeren haft travlt med at drive sin sommercafe Cafe Emajoka. Christina har altid haft hjerte for at skabe med egne hænder og har ikke været  bange for at kaste sig ud i håndværksmæssige udfordringer, hvilket både på hendes cafe og på hjemmebanen har betydet en del tømrer og konstruktionsopgaver. Caféen er på mange måder i sig selv vidne om de mange års håndværkmæssige projekter, med egenkonstrueret loungesofa, baropbygning, støbning af gulve mm.

Men de senere år har hun om vintrene dog primært kastet sin kærlighed og energi på fremstilling og udvikling af keramik og smykker, heraf navnet Emajoka kunsthåndværk & design.

Navnet Cafe Emajoka og nu også Emajoka kunsthåndværk & design, er skabt på grundlag af en sammentrækning af hendes 4 børns navne; Emil, Maja, Johannes og Karl. Selv synes hun navnet Emajoka klinger godt til salg af  ¨Mokka¨,  ligesom den fysiske placering af caféen  i hjertet af Hasle havn med udsigt over det rå hav og hasles havnekaj, associeres af mange til sydlandske ferieøer såsom Mallorca, som jo netop repræsenter sol, varme og ikke mindst vand. En sommer fik hun endda besøg af et Finlandsk par som kunne fortælle hende, at der netop i Finland findes en flod af samme navn, som betyder moderflod.  Så navnet Emajoka er ikke blot et smukt navn, men repræsenterer for Christina både mening og indhold.

Keramikken; I øjeblikket arbejder Christina med at forfine sine drejeegenskaber samt udvikle nye udtryksformer med bl.a. pladeteknik. Ligeledes er det ikke nogen overraskelse at også den Bornholmske natur er stor inspiration for Christinas arbejde. Lige nu arbejder hun på en serie af keramik inspireret af øens klipper samt bølgernes rasen.

Smykkerne; I sit smykkedesign arbejder Christina med at kombinere metalernes udtryk i et smukt samspil af farver, form og figur. Der bruges gerne emalje på genbrugsmetal, bl.a fra udenlandske samt udgåede danske gamle mønter. Netop smykkeserien” Hidden value¨, repræsenterer denne skjulte værdi.

CV.

I år 2000 blev jeg færdiguddannet folkeskolelærer på Århus dag- og aftenseminarium, med bl.a. billedkunst som et af mine fagområder.

Efter min dimission flyttede jeg til Bornholm med min søn på dengang 4 år og arbejdede indtil år 2008 som folkeskolelærer. I dette tidsrum fik jeg mine yderligere 3 andre børn.

I 2008 sagde jeg mit lærerarbejde op, og påbegyndte egenhændigt ombygningen af den gamle fiskeudsalgsbygning på Hasle havn som idag er rammen for Cafe Emajoka og nu også Emajokas kunsthåndværk & design.

I foråret 2018 studerede jeg, som dagselev på Bornholms højskole, keramik og smykkedesign. Desuden har jeg de senere år deltaget i flere kurser i bl.a. glasur og dekorationsteknik.

Praktisk info

Sted

Havnen 8, 3790 Hasle

Dato

Hele Kunstrunden

Tidspunkt

11.00 - 16.00

Web

Kategorier

Keramik, Smykker, andet

Bemærkninger

Tlf.: 23844745 
emajoka@mail.com