Bodil Brandt

Bodil Brandt

KeramikNexøHele Kunstrunden
Se Min kunstrunde

Lige siden min barndom på Bornholm har jeg været dybt fascineret af leret som materiale. Jeg nød at komme på besøg på keramiske værksteder og mærke stemningen og lyden af træsko på sparkeskiven. Her startede drømmen om et liv med ler for mig; en drøm jeg har forfulgt og udlevet lige siden.

Jeg kom som ganske ung ind som gæsteelev på en kunsthåndværkerskole i Wiesbaden, Tyskland. Herefter blev jeg optaget på Kunsthåndværkerskolen i København og affsluttede min 4-årige uddannelse her med sølvmedalje til afgangseksamen. Jeg har altid været optaget af samspillet mellem form og funktion, og i de første mange år af mit liv som professionel keramiker med eget keramikværksted lavede jeg primært brugskeramik – kopper, skåle, tallerkener, tekander, men også lamper, lågfade o.a.

Jeg arbejder med forskelligt typer ler og forskellige brændingsteknikker, fordi forskelligt ler indbyder til forskelligt design. Lertøjsler er utroligt plastisk og ”som smør ” at dreje i – mine arbejder med dette ler er frihåndedrejede brugsting hvor form og funktion arbejder sammen til et smukt og velfungerende design. Teknikker med begitning bygger på den traditionelle pottemager tradition, som jeg er meget inspireret af. Jeg blander selv mine begitninger og glasurer. Farve og overflade med lertøjsbegitninger og –glasurer er en kemisk og kontrolleret proces, hvor jeg trækker på både praktisk kemi og håndværksmæssig erfaring. Jeg kunne godt ønske at lertøj kunne erstatte plastik i vores husholdning!

Jeg flyttede tilbage til Bornholm i 2003 og etablerede straks det keramikværksted i Snogebæk, jeg stadig arbejder i og åbner i forbindelse med Kunstrunden, se www.bodilbrandt.dk. Jeg søgte optagelse i Arts & Crafts Association Bornholm, en sammenslutning af det kuraterede kunsthåndværk på øen, i 2009, og har været medlem siden. Se http://www.acab.dk/index.php/node/136

Den smukke bornholmske natur har inspireret mig til at begynde også at arbejde med raku ler og med raku brændingsteknikker. Inspirationen til form og farve til mine unikke raku produkter henter jeg på mine daglige ture langs stranden, hvor farver og overflader og materialer inspirerer eller samles til brug i værkstedet. Jeg bruger fx ofte pinde, der er slebet og vasket af havet, på min keramik.

Rukuler er et groft og porøst ler. Det er vanskeligt at dreje i pga. manglende plasticitet, og derfor benytter jeg mig også en del af pladeteknik, når jeg arbejder med dette ler. Formgivninger er meget organisk og det er unika produkter. Raku brændingen foregår i åben ild og der er flere ting i den proces der er ude af min kontrol: Overflade og farvenuancer er tit en overraskelser for mig, og det gør arbejdet meget spændende og udfordrende. Se evt. en lille TV-udsendelse (6 minutter) om processen: http://play.tv2bornholm.dk/?area=specifikTV&id=769005

Praktisk info

Sted

Hovedgaden 59, Snogebæk, 3730 Nexø

Dato

Hele Kunstrunden

Tidspunkt

11.00 - 16.00

Web

Kategorier

Keramik

Bemærkninger

Tlf.: 40767101 
bodil@bodilbrandt.dk