Agneteart

Agneteart

Billedkunst, SkulpturSvanekeHele Kunstrunden
Se Min kunstrunde

Refleksion over motivvalg

De fleste vil nok være enige i, at de sidste par år med corona, har sat sit præg på nærmest alt og alle! Ud i alle verdens kroge og afkroge har det sat sit mærke! Mennesket er blevet berørt på vel alle livets områder?
Før nedlukningen af landet fandt jeg konstant ansigter og arbejdede med menneskelige former i maleriet. Efter megen ophold i naturen under krisen, er det i stedet hele naturens spil af farver og former, som er blevet udgangspunkt for maleriet. Jeg oplever det selv som sindbilleder, da de menneskelige træk stadig dukker op i billedet. Træet og især det vindblæste træ, har i lang tid været mit foretrukne motiv. Træet der, ligesom mennesket, vrider sig, strækker sig og rejser sig og viser synlige tegn på, at omgivelserne påvirker det. Om det så er blæsten, der former det, jorden der nærer det, eller regn og årstider, der farver det. Men jeg tænker også på, hvor mange menneskelige aspekter der kan forme én: omgivelsernes positive tilkendegivelser når du udtrykker dig eller udtaler dig. Føler du dig set og anerkendt, så folder du dig ud, blomstrer og kommer i balance. Omvendt, hvis du møder fordømmelse, slag eller foragt, så bukker du dig, krummer dig sammen og kommer ud af balance. Ord kan føre dig i en bestemt retning, ligesom vinden kan det. Usynligt, men kraftfuldt. På godt og ondt!

Balance og ubalance

I motivverdenen bliver jeg tiltrukket af ubalancen. For hér er der noget på spil! Spændingen opstår, når ubalancen opstår om det er i naturens landskab eller for den sags skyld landskabet i menneskets ansigt. En bevægelse, en skævhed, en uforudsigelig hændelse, en vind eller en virus, sender nye bevægelser afsted med en konsekvens. Livgivende eller måske katastrofal. Men under alle omstændigheder, så er dette spændingsfelt dragende og meningsfuldt for mig at arbejde i. Jeg henter mange af mine udtryk fra Bibelen, fx Livets træ, opstandelse, og nadvermåltidet – som på forskellig vis giver ord, farve og historie til de mange situationer med spænding og ubalance vi alle kender til.

Jeg er født og opvokset på Bornholm. Efter en del år i København, Frankrig, og Etiopien og nogle kortere ophold i Indien og Grønland, har jeg bopæl og atelier i Nexø, Bredgade 20.


Agnete Petersen
Februar 2022

Praktisk info

Sted

Hans Thygesensvej 23, Listed, 3740 Svaneke

Dato

Hele Kunstrunden

Tidspunkt

11.00 - 16.00

Web

Kategorier

Billedkunst, Skulptur

Bemærkninger

Tlf.: 30209544 
agnetekp@gmail.com